İNTİHAL RAPORU ALINMASI İÇİN ENSTİTÜMÜZE BAŞVURU YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!!

ENSTİTÜMÜZE DOKTORA VE YÜKSEK LİSANS TEZ ÇALIŞMALARININ İNTİHAL RAPORU SONUCU İÇİN BAŞVURAN ÖĞRENCİLERİMİZİN, BAŞKA ÜNİVERSİTELERİN DE KULLANIMINDA OLAN TURNİTİN İNTİHAL YAZILIM PROGRAMINI KULLANARAK ALDIKLARI SKORA GÖRE BAŞVURDUKLARI TESPİT EDİLMİŞTİR. ENSTİTÜMÜZ DIŞINDA YAPILAN TURNİTİN TARAMALARINDA TARAMAYI YAPAN KİŞİLER ÖĞRENCİLERİMİZİN TEZLERİNİ TURNİTİN DEPOSU İÇİNE KAYDETMEKTE UYGUN SKORU ELDE EDEN ÖĞRENCİLERİMİZ DAHA SONRA BİZE BAŞVURDUKLARINDA İSE TARAFIMIZDAN YAPILAN TURNİTİN TARAMASINDA %100 İNTİHAL (BENZER) SKORU ÇIKMAKTADIR.

BU DURUMUN DÜZELTİLMESİ SIRASINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN FARKLI YERLERDEN YAPACAKLARI TARAMALARDA TEZ ÇALIŞMALARININ TURNİTİN DEPOSUNA ATILMAMASI GEREKTİĞİ KONUSUNDA TARAMAYI YAPACAK KİŞİNİN UYARILMASI OLDUKÇA BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR.