Klinik Araştırmalar Etik Kurulları ve Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulları Çalıştayını Gerçekleştirdik

Enstitümüz, 11 Aralık 2017 tarihinde İstanbul Üniversitesi Beyazıt yerleşkesindeki Kongre ve Kültür Merkezi Salon 2-AB’de Prof. Dr. İlhan İLKILIÇ ve Prof. Dr. Alper BARAN tarafından program ve organizasyonu yapılan “Klinik Araştırmalar Etik Kurulları ve Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulları Çalıştayı”nın ilkini gerçekleştirdi. Yönetim kurulu üyelerimizden Prof. Dr. Özen DOĞAN ONUR ve Prof. Dr. Semra ÖZDEMİR’in de katılarak destek verdiği ve ilginin çok yoğun olduğu bu çalıştayımıza da 110 civarında öğretim üyesi, doktora ve yüksek lisans öğrencisi katıldı.
Çalıştayda, Prof. Dr. İlhan İLKILIÇ, Prof. Dr. Ali Yağız ÜRESİN, Prof. Dr. Alev AKDOĞAN KAYMAZ,  Prof. Dr. Alper BARAN, Yrd. Doç. Dr. Dr. Altan ARMUTAK sunumlarını yaptı. Çalıştay sonunda tüm katılımcılara katılım sertifikası verildi.
Sunumlarda eğitimciler, sağlık bilimleri alanındaki araştırmaların tarihi ve güncel etik sorunları, Klinik Etik Kurulların amaçları, görevleri ve sorumlulukları, Klinik Etik Kurullara nasıl müracaat edilir, Hayvan Deneyleri Etik Kurulları nasıl çalışır, klinik araştırmalarda hastalardan aydınlatılmış onam formlarının alınması ve hayvanlar üzerinde yapılan deneylerin tarihi ve etik sorunları gibi değişik konuları işleyerek katılımcıların sorularını cevaplandırdılar.

İstanbul Üniversitesi © 2018 All Rights Reserved