Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Lisansüstü Eğitime Hazırlık Kursu gerçekleştirildi.

İ.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü 29-30 Eylül tarihlerinde yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizi lisansüstü eğitimleri hakkında bilgilendirmek amacıyla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cem’i Demiroğlu Oditoryumunda hazırlık kursu düzenledi. İki gün süren kursta Enstitümüzün işleyişi, ilgili yönetmelik ve Öğrenci Otomasyon Sistemi (AKSİS) hakkında bilgiler verildi. Ayrıca öğrencilerimiz danışmanlık seçimi, ders ve tez süreçleri hakkında bilgilendirildi. Bunun yanında klinik etik araştırma kurulları ve hayvan deneyleri etik kurullarının çalışmaları tanıtıldı. Bilimsel çalışmalar sırasında ve hayvanlar üzerinde deneyler yaparken uyulması gereken etik ilkeler de kursun diğer önemli konuları arasında yer aldı.

Kursa çoğunluğunun yeni kayıt yaptıran öğrencilerden oluşan yaklaşık 200 kişi katıldı. Kurs sonunda kursa katılan öğrencilere katılım belgeleri verildi. Ayrıca kursun verimliliği bir anketle ölçülerek öğrencilerin görüş ve tavsiyeleri alındı. Bu anketin ilk değerlendirmesinde öğrencilerin memnuniyetinin yüksek olduğu ve olumlu değerlendirmeleri tespit edildi. Gelen olumlu dönüşlerden sonra enstitümüz bu tür hazırlık kurslarını her dönem düzenlemeyi planlamaktadır.