5. Lisansüstü Eğitime Hazırlık Kursu Gerçekleştirildi
5. Lisansüstü Eğitime Hazırlık Kursu Gerçekleştirildi
Lisansüstü Eğitime Hazırlık Kursu Programı, 18 Eylül 2018 tarihinde İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde beşinci defa başarıyla gerçekleştirildi. İÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İlhan İlkılıç açılışta yaptığı konuşmasında lisansüstü eğitimin Araştırma Üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi için önemini vurguladı. İstanbul Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olması hem hocalar hem de öğrenciler için şeref kaynağı olmakla birlikte, aynı zamanda bu durumun bize yeni ve önemli sorumluluklar yüklediğini belirtti. Prof. İlkılıç yapmış olduğu açılış konuşmasında: ‘Sağlık alanındaki lisansüstü eğitimi hem üniversitemiz için, hem de ülkemizin geleceği için çok önemli. Bu eğitimi kaliteden ödün vermeden ve yüksek bir kantitede gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Yüksek kalitede ve mümkün olduğu kadar sorunsuz bir eğitim süreci için sizlere karmaşık yapısı olan bu eğitim sürecini daha iyi anlatmak amacıyla bu çalıştayı düzenledik. Amacımız sizi hem teknik konular konusunda bilgilendirmek, hem de lisansüstü eğitimin anlam, amaç ve felsefesini kavratmaktır’ dedi.
Açılış konuşmasının ardından İÜSBE yönetim Kurulu üyeleri kendilerini tanıttılar ve ardından Enstitü Sekreteri Sevda Mutlu öğrencilerimize Sağlık Bilimleri Enstitüsü personelini tanıttı. Daha sonra sırasıyla Enstitü Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Volkan Arısan İnternet sayfasını tanıttı. İÜSBE AKSİS Süreç Sorumlusu Senem Tunaboylu ve Fatih Bilsel öğrenci otomasyon sistemi hakkında lisansüstü öğrencilerine bilgi verdi. Programda yüksek lisans ve doktora eğitimi ile ilgili önemli konuları Enstitü Müdür yardımcısı Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu açıkladı. Öğleden sonraki programda ise İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Gül ‘Sanat Uzun, Hazat Kısa’ başlıklı konuşmasında Lisansüstü Eğitimin felsefesini, zorluklarını ve önemini anlattı. Daha sonra Prof. Dr. Volkan Arısan tez intihal raporu için dikkat edilmesi gereken noktaları ve tez yazımında diğer önemli konuları sundu. Tezin bilimsel bir kongrede sunulması, yayına ve postere dönüşmesini Doç.Dr. M. Sedef ERDAL, Etik Kurulları Prof. Dr. İlhan İkılıç, lisansüstü eğitim bursları ve yurtdışı eğitim olanaklarını da Doç. Dr. A. Evrim BAYRAK anlattı.
160 kişinin müracaat ettiği ve yoğun ilgi gösterilen kursa mekan kısıtlamalarından dolayı ancak 100 katılımcı kabul edilebildi. Kursun sonunda öğrencilere katılım belgesi ve bilim tarihinde ve bilim etiğinde önemli bir konu olan Prof. Dr. Werner Kümmel’in yazmış olduğu ‘Tıp ve Nasyonal Sosyalizm’ kitabı ücretsiz olarak hediye edildi. Bu kitabın öğrencilerimize ücretsiz ulaştırılmasında girişimlerinden dolayı Enstitü Müdür Yardımcımız Prof. Dr. Özen Doğan’a ve sponsorluğu üslenen EOT DENTAL Sağlık Ürünleri şirketine teşekkür ediyoruz.
İÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü