6. Lisansüstü Eğitime Hazırlık Kursu Gerçekleştirildi

Lisansüstü Eğitime Hazırlık Kursu Programı, 12 Şubat 2019 tarihinde İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde altıncı defa başarıyla gerçekleştirildi. İÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İlhan İlkılıç açılışta yaptığı konuşmasında lisansüstü eğitimin Araştırma Üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi için önemini vurguladı. İstanbul Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olması hem hocalar hem de öğrenciler için şeref kaynağı olmakla birlikte, aynı zamanda bu durumun bize yeni ve önemli sorumluluklar yüklediğini belirtti. Prof. İlkılıç yapmış olduğu açılış konuşmasında: "Sağlık alanındaki lisansüstü eğitimi hem üniversitemiz için, hem de ülkemizin geleceği için çok önemli. Bu eğitimi kaliteden ödün vermeden ve yüksek bir kalitede gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Yüksek kalitede ve mümkün olduğu kadar sorunsuz bir eğitim süreci için sizlere karmaşık yapısı olan bu eğitim sürecini daha iyi anlatmak amacıyla bu çalıştayı düzenledik. Amacımız sizi hem teknik konular konusunda bilgilendirmek, hem de lisansüstü eğitimin anlam, amaç ve felsefesini kavratmaktır" dedi.

Açılış konuşmasının ardından İÜSBE yönetim kurulu üyeleri kendilerini tanıttılar ve ardından Enstitü Sekreteri Sevda Mutlu öğrencilerimize Sağlık Bilimleri Enstitüsü personelini tanıttı. Daha sonra sırasıyla Programda Lisansüstü Eğitimi İle İlgili Önemli Kurallar ve Düzenlemeler ile ilgili konuyu Enstitü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Özen Onur, Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi ile ilgili önemli konuları Enstitü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu açıkladı. Enstitü Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Volkan Arısan İnternet sayfasını tanıttı. İÜSBE AKSİS Süreç Sorumlusu Burçak Coşarderelioğlu ve Fatih Bilsel Öğrenci Otomasyon Sistemi hakkında lisansüstü öğrencilerine bilgi verdi. Öğleden sonraki programda ise İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Gül ‘Sanat Uzun, Hayat Kısa’ başlıklı konuşmasında Lisansüstü Eğitimin felsefesini, zorluklarını ve önemini anlattı. Daha sonra Prof. Dr. Volkan Arısan Tez İntihal Raporu İçin Dikkat Edilmesi Gereken Noktaları ve Tez Yazımında Diğer Önemli Konuları sundu. Tezin Bilimsel Bir Kongrede Sunulması, Yayına ve Postere Dönüşmesini Doç.Dr. M. Sedef Erdal, Etik Kurulları Prof. Dr. İlhan İlkılıç, Lisansüstü Eğitim Bursları ve Yurtdışı Eğitim Olanaklarını da Doç. Dr. M. Sedef Erdal anlattı.

Kursun sonunda öğrencilere katılım belgesi verilmiştir.

İÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü