ORPHEUS LABELING VISIT ISTANBUL UNIVERSITY INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES IN HEALTH SCIENCES (IU-IGSIHS) MARCH 2022

ORPHEUS LABELING VISIT ISTANBUL UNIVERSITY INSTITUTE OF GRADUATE STUDIES IN HEALTH SCIENCES (IU-IGSIHS) MARCH 2022


ORPHEUS, doktora eğitiminde temel standartları ve en iyi uygulamaları geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefleyen, doktora programlarından mezun olanların sahip olacakları yeterliliklerin standartlarını yükseltmeyi amaçlayan, yükseköğrenim kurumlarından oluşan uluslararası bir organizasyondur.


Enstitümüz Doktora Programlarının ORPHEUS (Organization of PhD in Biomedicine and Health Sciences European System) Etiketi Alma Çalışmaları kapsamında ORPHEUS delegasyonu ziyareti 08 Mart 2020 Salı günü Rektör Vekili Prof.Dr. Mustafa Oral ÖNCÜL’ün heyeti kabulü ile başlamıştır. Prof.Dr. Rudolf SCHUBERT, Prof.Dr. Hakan S.ORER, tarafından yapılan ziyarette Rektörlük D3 Doktora Salonunda devam edilen toplantının ilk bölümünde İstanbul Üniversitesi Kalite Koordinatörü Prof.Dr. Çiğdem Börke TUNALI ve Enstitü Müdürümüz Prof.Dr. Zeynep KARAKAŞ, Prof.Dr. Ali YAĞIZ ÜRESİN, Prof.Dr. Alper OKYAR, Prof.Dr. Ahmet GÜL ‘ün katkı ve bilgilendirme konuşmaları gerçekleştirildi.


Devamında ORPHEUS heyeti önce Prof. Dr. Zeynep Karakaş’ın Enstitümüzün bugüne kadar ki ORPHEUS faaliyetlerini tanıtan konuşmasını dinledi ve ardından Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Müge Sayitoğlu ve Doç. Dr. Kıvanç Bektaş Kayhan önderliğinde Enstitü Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Öz değerlendirme formu üzerinden soru-cevap şeklinde yuvarlak masa oturumu gerçekleştirildi.


Öğlenden sonraki kısımda Enstitümüz doktora program temsilcileri ve danışmanlardan oluşan bir grup öğretim üyesi ile yuvarlak masa toplantısı yapan heyet, son olarak Enstitümüzün farklı programlarda eğitimine devam eden doktora öğrencilerimiz ile bilgi alışverişinde bulundu ve ilk gün böylece sona erdi.


09 Mart 2020 Çarşamba günü Dr. SCHUBERT ve Dr. ORER doktora adaylarının çalışmalarını gerçekleştirdikleri laboratuvarları ziyaret etti ve kendi ortamlarında öğrenciler ve danışmanlar ile görüşme fırsatı buldu. Çapa Kampüsünde bulunan Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü, Nöroloji Bölümü ve Klinik Araştırmalar Merkezleri ziyaret edildi. Ayrıca Eczacılık Fakültesine bağlı Teknofarma-Biofarma laboratuvarlarına da ziyaret gerçekleştirildi.


Ziyaret OPRHEUS heyet raporlarının yazılması ve izlenimlerin Enstitü yönetim kurulu ile paylaşılması ile sona ermiştir.