Enstitümüz

İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü ilgili yönetmeliklerin (Ekim 1982 tarih ve 17830 sayılı ve Mart 1983 tarih ve 17976 sayılı) yürürlüğe girmesi ile 06.09.1982 tarihinde Müdür Prof. Dr. Sevim Büyükdevrim, Müdür yardımcıları Prof.Dr. Nuran Gökan ve Prof.Dr. Sevim Baslo ile Enstitü Sekreteri  Zeynep Bozkurt’dan oluşan idari kadro ile göreve başlamıştır. Enstitümüz, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (DETAM) 1 Enstitü Sekreteri, 4 memur ve 12 araştırma görevlisi kadrosu ile hizmet vermeye başlamıştır. 1993 yılı başında Prof. Dr. Perihan Baslo Enstitü Müdürlüğüne atanmıştır. Bu dönemde Rektörlük tarafından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlık binasının üst katı Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne tahsis edilmiş ve 13.07.1993 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi kampüsündeki yeni yerine taşınmıştır.

Lisansüstü Eğitim Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği Uyarınca İstanbul ve Cerraphapaşa Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner ve Eczacılık Fakülteleri ve Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu bünyesindeki anabilim dallarında lisansüstü eğitimini sürdüren Enstitü bünyesine 1993 yılından itibaren Kardiyoloji, Çocuk Sağlığı, Onkoloji, Deneysel Tıp Araştırma, Nörolojik Bilimler, Akciğer Hastalıkları ve Tüberküloz Enstitüleri de katılmıştır.

Nisan 1995’de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığının yeni binasına taşınması ile Sağlık Bilimleri Enstitüsünün yerleşim planında değişiklik meydana gelmiş ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi kampüsünde Hemşirelik Müdürlüğü binasına taşınmıştır.

18.05.2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7141 Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında Üniversitemizden ayrılarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne aktarılan ve 2018-2019 eğitim-öğretim yılı itibariyle bu Üniversitede eğitim verilecek Lisansüstü programlarımız Cerrahpaşa Tıp, Veteriner, Florence Nightingale Hemşirelik, Sağlık Bilimleri ve Spor Bilimleri Fakülteleri ve Kardiyoloji, Nörolojik Bilimler, Akciğer Hastalıkları ve Tüberküloz Enstitülerinin ilgili Anabilim Dallarında eğitim verilmektedir. Halen Enstitümüze bağlı olarak İstanbul Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık Fakülteleri, Hemşirelik Fakültesi ile Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma, Onkoloji ve Çocuk Sağlığı Enstitülerinin ilgili Anabilim Dallarına eğitim verilmektedir.

Enstitümüz Cerrahpaşa Kampüsü, Nükleer Tıp Binası karşılında D blok’da 275 m2 alana sahipken 16.07.2018 tarihinde Bozdoğan Kemeri Caddesi No:4 Vezneciler Hamamı Sokağı Vezneciler, Fatih’teki 986 Ada 3 Parsel 5 katlı 771 m2 Kagir+Aksap binaya taşınmıştır.

1995 yılından günümüze Enstitü Müdürlerimiz;

Prof.Dr.Perihan BASLO                   1993-1999

Prof.Dr.Mehmet BEYLİ                    2000-2002

Prof.Dr.Emine KÖKOĞLU                2003-2008

Prof.Dr.Tamer DEMİRALP               2009-2011

Prof.Dr.Hakkı Oktay SEYMEN         2011-2012

Prof.Dr.Nevin YALMAN                   2012-2013

Prof.Dr.Halil KOYUNCU                   2013-2014

Prof.Dr.Murat HÖKELEK                  2014-2016

Prof.Dr.İlhan İLKILIÇ                        2016-2019

Prof.Dr.Zeynep KARAKAŞ                2019-2023

Prof.Dr.Yahya GÜLDİKEN                2023-...

Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Yahya GÜLDİKEN, Müdür Yardımcıları Prof.Dr. Sema SIRMA EKMEKCİ, Doç.Dr. Başak GÜNÇER, Enstitü Sekreteri Sevda MUTLU, Enstitü Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Merva SOLUK TEKKEŞİN, Prof. Dr. Ayşe Evrim BAYRAK ve Doç. Dr. Meryem Sedef ERDAL ile görev yapmaktadır. Bugün 60 doktora programı, 69 yüksek lisans programı, 3 tezsiz yüksek lisans programı ve 3 İngilizce yüksek lisans olmak üzere toplam 135 programa sahiptir. 12 kişilik idari kadrosu bulunmaktadır. İstanbul Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi , Eczacılık Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü, Onkoloji Enstitüsü ve  Çocuk Sağlığı Enstitü’lerinde eğitim gören 1604 lisansüstü öğrencisi bulunmaktadır.


Enstitümüz; Üniversitemizin 4 Fakülte, 3 Enstitü, 54 anabilim dalında ve Enstitümüze bağlı 4 Disiplinlerarası Anabilim Dallarında; 69 yüksek lisans, 58 doktora, 3 tezsiz yüksek lisans, 3 İngilizce dilde yüksek lisans 2 İngilizce dilde doktora olmak üzere toplam 135 programla Lisansüstü çalışmalarını sürdürmektedir.
Programlara kayıtlı halen 534 Yüksek Lisans, 1031 Doktora, 33 Tezsiz Yüksek Lisans ve 6 bütünleşik tıp doktora  olmak üzere toplam 1604 öğrenciye 3 öğrenci işleri personeli ile hizmet verilmektedir.
Lisansüstü Eğitim Öğretim, İstanbul Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hemşirelik Fakülteleri ve Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma, Onkoloji, Çocuk Sağlığı Enstitülerinde yürütülmektedir.

İstanbul Tıp Fakültesinde İş Sağlığı ve Güvenliği ile Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalında Tezsiz Yüksek Lisans eğitimi; Diş Hekimliği Fakültesi Oral Biyoloji ( İngilizce) , Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Genetik Anabilim Dalında Biyosağlık Bilişimi,(İngilizce), Onkoloji Enstitüsü, Klinik Onkoloji Anabilim Dalında; Kanser Hastalarında Destek Tedavi ve Bakım Doktora ve Yüksek Lisans İngilizce Programları, ve Enstitümüz Disiplinlerarası Nadir Hastalıklar Anabilim Dalına bağlı Nadir Hastalıklar Programında İngilizce dilde Lisansüstü eğitim yapılmaktadır.





MİSYON

Misyonumuz sorumluluk sahibi, bilimsel araştırmalarla toplumun gelişen sağlık ihtiyaçlarına cevap verebilen, amacı yaşam boyu öğrenme olan ulusal ve uluslararası düzeyde bilime katkı yapacak, yaratıcı bilimsel düşünceye sahip alanında yetkin bilim adamları yetiştirmektir.

VİZYON

Ulusal ve uluslararası düzeyde alanında lider, saygın ve yenilikçi bir kurum olmaya çalışmaktır.

Bilimsel düşünceye ve özgürlüğe sahip,

Uluslararası standartlara ve iletişime açık,

İnsan haklarına saygılı ve ayrımcılığa karşı,

Ahlaki değerlere sahip,

Çevre bilincine ve hassasiyetine sahip,

Kurum kültürü olan, Toplum gelişimine katkıda bulunmayı benimseyen bir kurum olmayı sürdürmek.


 Türkçe Logo   İndir
 English Logo   Download

ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİMİZ

Arş. Gör. Dr. Safiye ÖZKAN SARILI

2547 Sayılı Kanununun 33/a Maddesi

Arş. Gör. Hazal Banu ÇELEBİOĞLU

2547 Sayılı Kanununun 35. Maddesi Öncelikli Alan (Genetik Anabilim Dalı)

Arş. Gör. Bekir ÖZER

2547 Sayılı Kanununun 35. Maddesi Öncelikli Alan (Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı)


Enstitü Müdürü Görev Tanımı için TIKLAYINIZ

Enstitü Müdür Yardımcısı Görev Tanımı için TIKLAYINIZ

Anabilim Dalı Başkanı Görev Tanımı için TIKLAYINIZ

Bilim Dalı Başkanlı Görev Tanımı için TIKLAYINIZ

Öğretim Elemanı Görev Tanımı için TIKLAYINIZ

Enstitü Sekreteri Görev Tanımı için TIKLAYINIZ

Müdür Sekreteri Görev Tanımı için TIKLAYINIZ

Personel Bürosu Görev Tanımı için TIKLAYINIZ

Öğrenci İşleri Bürosu Görev Tanımı için TIKLAYINIZ

Mali İşler ve Ayniyat Bürosu Görev Tanımı için TIKLAYINIZ

Evrak Kayıt ve Dağıtım Bürosu Görev Tanımı için TIKLAYINIZ

Yönetim Kurulu Yazışma Bürosu Görev Tanımı için TIKLAYINIZ

Mezun Ofis Sorumlusu Bürosu Görev Tanımı için TIKLAYINIZ


Organizasyon Şeması için TIKLAYINIZ

İç Kontrol Hassas Görevler  için TIKLAYINIZ 

Kamu İç Kontrol Rehberi için TIKLAYINIZ

Etik Sözleşmesi için TIKLAYINIZ

Hizmet Standartları için TIKLAYINIZ

Hizmet Envanteri için TIKLAYINIZ

Hata Usulsüzlük ve Yolsuzlukların Bildirilmesi Yönergesi için TIKLAYINIZ

Yetki Devri Formu için TIKLAYINIZ

Birim Faaliyet Raporu için TIKLAYINIZ

Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik için TIKLAYINIZ

Risk Analiz Formu TIKLAYINIZ

Personel İş Akış Şemaları TIKLAYINIZ

İdari Personel Formları için TIKLAYINIZ

Akademik Personel Formları için TIKLAYINIZ