III. Uluslararası Tıpta Bilişim Konferansı (3rd International Congress of Medical Informatics)

III. Uluslararası Tıpta Bilişim Konferansı (3rd International Congress of Medical Informatics)

İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü ve İstanbul Tıp Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen III. Uluslararası Tıpta Bilişim Konferansı 28-30 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Doktora Salonu'nda yapılacaktır.

Amaç ve Kapsam

Tıp alanında bilgi teknolojilerinin kullanımının temel hedefi sağlık hizmetlerinin sunumunda etkililik, verimlilik ve kalite artışının sağlanmasıdır. Sağlık alanında geleneksel karmaşık hizmet üretim sistemlerinin yerini gerçek zamanlı izlenebilir ve denetlenebilir akıllı sistemler almaktadır.

Sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde yapay zekâ kullanımı performans ve kapasite artışının yanı sıra sağlık hizmetlerinin yönetiminde de özgün modeller oluşturulmaktadır. Tanı, tedavi ve bakım süreçlerinde enformatik yaklaşımların kullanılması, dijital görüntüleme teknolojilerindeki gelişmeler, cerrahi alanında robotik sistemlerden yararlanılması, modelleme ve benzetim teknolojilerinin eğitimde yaygın olarak kullanılması, sağlık kurumlarının işleyişinde farklılık yaratmaktadır. Sağlık alanında yapay zekâ teknolojileri, başlangıçtaki yüksek yatırım maliyeti dezavatajına karşın kolaylaştırıcı ve uyumlaştırıcı etkileriyle ölçme, tanılama, tedavi yönetimi ve izlem etkinliklerine büyük katkı sağlamaktadır.

Yapay zekâ uygulamalarının geleceğine yönelik kavramsal ve teknik çalışmalar devam etmekle birlikte yapay zekâ sistemlerinin henüz tasarım, adaptasyon ve sezgi gerektiren duygusal zekâya yönelik yetenek sergilemesi, insan beyni benzeri çoklu görevleri gerçekleştirebilmesi söz konusu değildir. Bilişim alanının genelinde olduğu gibi tıpta da yapay zekâ uygulamalarında etik akıl yürütme sorumluluğu ve etik karar verme konularında kaygılar sürmektedir.

III. Tıpta Bilişim Teknolojileri Konferansı bu konuları tüm yönleriyle ele almayı ve sektörden katılımcılarla deneyim ve bilgi paylaşımı ortamı sağlamayı amaçlamaktadır.

Konferans bildirileri İÜ Press tarafından uluslararası İngilizce kitap bölümü olarak yayınlanacaktır.

Sunumlar İngilizce ve Türkçe dillerinde hibrit olarak yapılacaktır.

Konferansa katılım ücretsizdir.

Araştırma Ana Temaları

#Hyperconnectivity:

The bluring of the distinction between reality and virtuality

#Digital Transition Onlife to Online:

The bluring of the distinction between human and machine

Çalıştay

Büyüyen Sağlık Tesislerinde Yön Bulmak: İnsanlarla Problem Çözebilmek için Bilgiyi Yönetmek

Çalıştay katılım formu için lütfen buraya tıklayınız.

Önemli Tarihler

Özet gönderimi için son tarih: 31 Temmuz 2023

Kabul/Red sonuçlarının açıklanması: 28 Ağustos 2023

Bildiri özetlerinizi göndermek için lütfen buraya tıklayınız.

Konferans ile ilgili güncel gelişmeler ve ayrıntılar için lütfen Konferans resmi web sitesini (https://tiptabilisim.istanbul.edu.tr) ziyaret ediniz.